Succes voor Maarten Limbourg in Haarlemmermeer.

Op zaterdag 17 en zondag 18 december vond in Hoofddorp het zeer zware judotoernooi van Top Judo Haarlemmermeer plaats. Judoclub Bunde werd vertegenwoordigd door Gijs Limbourg, Maarten Limbourg, Nino Lenaers en Luc van Oerle. Dit toernooi is tevens een kwalificatiewedstrijd voor deelname aan de Europacupwedstrijden. Van onze deelnemers wist alleen Maarten het erepodium te halen met een zilveren medaille. Het niveau was zeer hoog, want diverse gerenomeerde judoka’s werden in de voorrondes uitgeschakeld. Voor alle deelnemers was het een geweldige ervaring om op dit hoge niveau deel te nemen. Maarten, proficiat!

Judosucces voor Judoclub Bunde in Geleen.

Tijdens het jaarlijkse judotoernooi van Budoclub Oud-Geleen waren diverse judoka’s van Judoclub Bunde succesvol. Zo was er goud voor Maarten Limbourg in de klasse tot 50 kilogram bij de jongens onder de 15 jaar. Maarten kreeg de complimenten van een scheidsrechter voor zijn goede grondwerk. In de finale rekende Maarten af met Sam Coenen uit Geleen door een ippon te scoren met een sankaku-jime (driehoeksomstrengeling met de benen).

Gijs Limbourg (tot 42 kilogram, jongens onder de 15 jaar) moest ditmaal genoegen nemen met het zilver, maar hij had wel 2 jongens met een bruine band verslagen. In de finale verloor hij helaas van een sterke Belgische opponent.

Zilver was er ook voor de sterke Luc van Oerle (tot 81 kilogram, jongens onder de 18 jaar). Opvallend was dat Luc de huidige Limburgse kampioen – en tevens voormalige vice-Nederlands kampioen - in deze gewichtsklasse in de eerste ronde uitschakelde met een houdgreep. Nino Lenaers werd 5e in deze gewichtsklasse.

Ivar Molling wist beslag te leggen op het brons bij de jongens tot 34 kilogram. Ivar liet enkele mooie technieken zien die het inlijsten waard waren.

Eric Lubbers kon in deze categorie (B-poule) net niet het erepodium bereiken. Met drie winstpartijen en tweemaal verlies eindigde hij op een verdienstelijke 4e plaats. Jeroen Limbourg had zijn dag niet en kreeg wel een herinneringsmedaille mee naar huis.

Veerle Nijpels eindigde op de 4e plaats bij de meisjes tot 28 kilogram en Noel Smeets (jongens tot 42 kilogram) werd in de voorrondes uitgeschakeld.

Judosuccessen tijdens Geuldaltoernooi 2016.

Tijdens het 16e Geuldaltoernooi in Valkenburg aan de Geul waren diverse judoka’s van Judoclub Bunde succesvol. Zo was er goud voor Maarten en Gijs Limbourg. Beide broers presteerden het om hun finales te winnen met ippon, de volle winst. Jongere broer Jeroen deed niet onder voor zijn oudere broers, want hij won 3 partijen en verloor er slechts één. De verliespartij had eigenlijk winst moeten zijn voor Jeroen, want hij maakt twee mooie overnames die niet gewaardeerd werden. De scheidsrechter besliste echter anders.

Luc van Oerle en Nino Lenaers deden mee in de klasse tot 81 kilogram (tot 18 jaar). Hier wist Luc het brons te pakken met 3 winst- en 1 verliespartij. Nino moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Een dikke pluim voor Eric Lubbers. Hij liet fantastisch judo zien (3x winst en 2x verlies) in zijn gewichtsklasse. Eric heeft nog niet zoveel wedstrijdervaring, maar hij verkocht zijn huid duur. Hij eindigde uiteindelijk op een vijfde plaats in zeer sterk bezette gewichtsklasse.

Veerle Nijpels eindigde als vierde, Sanne Teheux werd vijfde en Noel Smeets kon zijn titel van vorig jaar helaas niet verlengen.

Judosucces voor Gijs Limbourg in St.-Oedenrode.

Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober j.l. vond het jaarlijkse internationale judotoernooi in St.-Oedenrode plaats , ook bekend als het “Klompentoernooi”. Hier wist Gijs Limbourg, in een zeer grote poule, een knappe zilveren medaille te behalen. Een uitstekende prestatie van deze blonde knokker. Zijn broer Maarten zat in grote poule en daarin wist hij meerdere partijen te winnen. Toch was het niet voldoende om het erepodium te halen, maar hij kan terugkijken op een verdienstelijke dag. De “big boys” Nino Lenaers en Luc van Oerle waren er ook. Nino wist niet door te dringen tot het erepodium (éénmaal winst en tweemaal verlies) en Luc stond in de halve finale tegen een tegenstander die hij vorig jaar nog gevloerd had. Helaas pakte het dtimaal anders uit. Luc ging naar de strijd om het brons en trok net aan het kortste eind. Een vierde plaats in St.-Oedenrode is zeer verdienstelijk te noemen. Naderhand heeft Luc nog drie bonuswedstrijden gemaakt voor zijn danpunten en deze heeft hij allemaal met ippon (volle winst) gewonnen.

Judoclub Bunde op stage naar Neil Adamns.

Neil Adams in BaexemZes Judoka’s op stage oud-wereldkampioen Neil Adams.

Op zondag 16 oktober gaf oud-wereldkampioen Neil Adams (GBR) een judostage ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Judoclub Baexem. Judoclub Bunde was vertegenwoordigd met 6 judoka’s. Tijdens de judostage liet Adams, die ook 5 keer Europees kampioen is geweest in de tachtiger jaren, de nieuwste ontwikkelingen op wedstrijdgebied zien. Hij reist over de hele wereld om judostages te verzorgen en tevens is hij commentator van de IJF (WK’s, Olympische Spelen etc.). We hebben hem leren kennen als een bescheiden judoka met een enorme judokennis en hij nam uitgebreid de tijd om elke vraag te beantwoorden. In Engeland is hij tevens Member of the British Empire. Volgende week wordt in Londen een groot judogala georganiseerd ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum als judoka.