Gijs L 3e NK-15Gijs Limbourg 3e van Nederland

Op zaterdag 7 april werd in Leek (Groningen) het Nederlands kampioenschap judo voor jongens en meisjes tot 15 jaar gehouden. Gijs Limbourg van Judoclub Bunde had zich als Limburgs kampioen gekwalificeerd voor dit toernooi. Gijs heeft pas de overstap gemaakt naar een hogere gewichtsklasse (tot 55 kilogram) en dat betekent dat hij tegen fysiek sterkere jongens moet judoën. Hij had de eerste ronde een vrijloting, dat hield in dat hij in die ronde geen tegenstander had. In de tweede ronde moest hij aantreden tegen Storm van Dijk. Gijs wist deze Storm al snel tot bedaren te brengen en schakelde hem vakkundig uit. Vervolgens was Tom Duyvenvoorden zijn tegenstander in de kwartfinale. Helaas verloor Gijs deze partij met zijn eigen specialiteit, het grondwerk. Daarna ging Gijs naar de herkansingen, want Tom Duyvenvoorden werd finalist in deze categorie. Gijs Heering was zijn eerste opponent in de herkansing, maar deze werd door Gijs uitgeschakeld met ippon. Daarna kwam Gijs weer Storm van Dijk tegen en deze werd eveneens met ippon verslagen. Deze overwinning betekende dat Gijs voor het brons moest aantreden tegen Jesper Verbeek van het district Zuid-Holland. In een bloedstollende partij liet Gijs zien dat hij niet alleen technisch erg sterk is. Hij stond aanvankelijk achter met 2 straffen (shido’s), maar hij wist nog 2 waza-ari’s te scoren en dat resulteerde in een ippon voor Gijs! Proficiat!

De uitslag NK judo tot 15 jaar in de klasse -55 kg.:
1. Romec Schneider (Noord-Holland)
2. Tom Duyvenvoorden (Noord-Holland)
3. Gijs Limbourg (Limburg) en Colin Dittmar (Oost-Nederland)

Het volledige wedstrijdverloop is te zien door op deze link te klikken.