Zilver voor Eric Lubbers bij LK judo tot 15 jaar.

Erc 2e Limburg

Op zondag 17 maart j.l. werden de Limburgse kampioenschappen judo voor jongens en meisjes tot 15 jaar gehouden in Roermond en hierbij wist de pas 11-jarige Eric Lubbers van judoclub Bunde een zilveren medaille te halen in de klasse tot 38 kilogram. Gezien Eric’s jonge leeftijd is dit een geweldige prestatie en hij zal op zaterdag 6 april a.s. deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen in het Groningse Leek. Proficiat en veel succes in Leek!

Eduard Tummers-toernooi 2019

Op zondag 24 maart wordt wederom het jaarlijkse Eduard Tummers-toernooi gehouden in gymzaal “De Koprol” aan de Lindenlaan 69 te Bunde. Dit zijn de clubkampioenschappen voor de leden van judoclub Bunde. We beginnen om 10.00 uur en toeschouwers zijn van harte welkom.

Geen eremetaal voor de gebroeders Limbourg tijdens NK judo tot 18 jaar

Op zaterdag 9 maart namen Maarten en Gijs Limbourg deel aan de Nederlandse kampioenschappen in Den Haag. Helaas wisten beide judoka’s het erepodium niet te halen, maar ze wisten wel een aantal partijen te winnen. Maarten (16), die vorig jaar als 5e eindigde, werd ditmaal 9e en Gijs (net 15), vorige jaar nog de nummer 3 in de categorie tot 15 jaar, werd 7e. Al met al zeker geen slecht resultaat, zeker als je bedenkt dat Gijs in de eerste ronde de nummer 1 van vorige jaar verslagen heeft.
Maarten en Gijs kwamen beide uit in de klasse tot 60 Kg. In dit schema kan je het wedstrijdverloop via een download bekijken.

Stage bij oud-Olympisch kampioen judo Frank Wieneke

Frank Wieneke

Op zondag 10 maart namen 11 judoka’s van Judoclub Bunde deel aan een trainingsstage van voormalig Olympisch judokampioen Frank Wieneke (57) in Baexem. Deze Duitse topjudoka won in de jaren 80 vele internationale judotitels, met als hoogtepunt het winnen van de Olympische Spelen van Los Angeles in 1984. In 1988 werd hij vice-Olympisch kampioen in Seoul en verder werd hij Europees kampioen in 1986 en 2x vice-Europees kampioen. Hij kwam altijd uit in de klasse tot 78 kilogram. Wieneke was in 1984 als 22-jarige outsider aan de Olympische Spelen begonnen, maar stapsgewijs wist hij zich een plek in de finale te veroveren door in de voorrondes o.a. de Japanner Takano te verslaan. In de finale moest hij het opnemen tegen de grote favoriet Neil Adams uit Groot-Brittannië en na ongeveer 5 minuten wedstrijd wist Wieneke de titel te winnen door Adams te verslaan met een linkse ippon-seoi-nage (schouderworp) die ippon opleverde.
In Baexem maakte hij goede analyses van diverse wedstrijdtechnieken, waaronder ippon-seoi-nage en morote-seoi-nage. Hij is voorstander van technisch judo en hij heeft dan ook veel tijd doorgebracht in Japan, het mekka van het judo. Verder heeft hij ook aandacht besteed aan ne-waza (grondwerk) en vertelde hij diverse anekdotes over zijn belevenissen als wedstrijdjudoka. Ook was hij vol lof over het hoge judoniveau in Nederland. Dit was trouwens al de derde keer dat Judoclub Baexem een wereldtopper wist te strikken voor een uitgebreide stage. Vóór Wieneke gaven Neil Adams (2016) en Angelo Parisi (2018) al acte de présence en ook deze stages waren de moeite waard. Wie de volgende topper wordt blijft nog een verrassing.

Succes tijdens Limburgse kampioenschappen judo tot 18 jaar

Gijs en Maarten LK 2019

Op zondag 17 februari vond in Roermond het Limburgs kampioenschap judo plaats voor jongens en meisjes tot 18 jaar. Namens Judoclub Bunde namen Maarten en Gijs Limbourg deel in de klasse tot 60 kilogram. Het lot besliste dat beide heren in de eerste ronde tegen elkaar moesten aantreden en dat resulteerde in een partij van maar liefst 9 minuten die uiteindelijk door Maarten gewonnen werd met een waza-ari. Vervolgens hebben zowel Maarten als Gijs alle wedstrijden gewonnen. Dat betekende dat Maarten Limburgs kampioen werd en Gijs 2e! Door dit goede resultaat zullen Maarten en Gijs deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen judo op zaterdag 9 maart in Den Haag.

Heren, van harte proficiat en veel succes in Den Haag!