Get Adobe Flash player

Kalender

Vorige maand November 2018 Volgende maand
Z M D W D V Z
week 44 1 2 3
week 45 4 5 6 7 8 9 10
week 46 11 12 13 14 15 16 17
week 47 18 19 20 21 22 23 24
week 48 25 26 27 28 29 30

Inloggen

Mooie prestatie van Judoclub Bunde tijdens LK 2018

LK 2018

Op zondag 27 mei werd in Roermond het Limburgs kampioenschap judo voor heren senioren gehouden. Namens Judoclub Bunde deden Luc van Oerle en Nino Lenaers mee in de klasse tot 81 kilogram. Beide heren zijn nog junioren, maar ze hebben zich goed staande gehouden in deze leeftijdscategorie. Luc wist beslag te leggen op de bronzen medaille en Nino greep net naast de medailles.
Gijs en Jeroen Limbourg deden mee aan het Limburgs kampioenschap judo voor jeugdteams in de combinatie JC Hercules/JC Bunde. Dit gelegenheidsteam wist uiteindelijk de eerste plaats te behalen.
Proficiat!

Gijs L 3e NK-15Gijs Limbourg 3e van Nederland

Op zaterdag 7 april werd in Leek (Groningen) het Nederlands kampioenschap judo voor jongens en meisjes tot 15 jaar gehouden. Gijs Limbourg van Judoclub Bunde had zich als Limburgs kampioen gekwalificeerd voor dit toernooi. Gijs heeft pas de overstap gemaakt naar een hogere gewichtsklasse (tot 55 kilogram) en dat betekent dat hij tegen fysiek sterkere jongens moet judoën. Hij had de eerste ronde een vrijloting, dat hield in dat hij in die ronde geen tegenstander had. In de tweede ronde moest hij aantreden tegen Storm van Dijk. Gijs wist deze Storm al snel tot bedaren te brengen en schakelde hem vakkundig uit. Vervolgens was Tom Duyvenvoorden zijn tegenstander in de kwartfinale. Helaas verloor Gijs deze partij met zijn eigen specialiteit, het grondwerk. Daarna ging Gijs naar de herkansingen, want Tom Duyvenvoorden werd finalist in deze categorie. Gijs Heering was zijn eerste opponent in de herkansing, maar deze werd door Gijs uitgeschakeld met ippon. Daarna kwam Gijs weer Storm van Dijk tegen en deze werd eveneens met ippon verslagen. Deze overwinning betekende dat Gijs voor het brons moest aantreden tegen Jesper Verbeek van het district Zuid-Holland. In een bloedstollende partij liet Gijs zien dat hij niet alleen technisch erg sterk is. Hij stond aanvankelijk achter met 2 straffen (shido’s), maar hij wist nog 2 waza-ari’s te scoren en dat resulteerde in een ippon voor Gijs! Proficiat!

De uitslag NK judo tot 15 jaar in de klasse -55 kg.:
1. Romec Schneider (Noord-Holland)
2. Tom Duyvenvoorden (Noord-Holland)
3. Gijs Limbourg (Limburg) en Colin Dittmar (Oost-Nederland)

 

Het volledige wedstrijdverloop is te zien door op deze link te klikken.

Succes voor Lenn Peerbooms en Eric Lubbers van Judoclub Bunde

Lenn 1e op het Meester Engelbert-toernooi 2018Eric 3e op het Meester Engelbert-toernooi 2018

In Berg en Terblijt werd op zondag 25 maart het Meester Engelbert-toernooi gehouden. Dit tweejaarlijkse judotoernooi voor de jeugd wordt georganiseerd door judoclub To Zai uit Margraten. Aanvankelijk zouden 8 judoka’s van Judoclub Bunde hieraan deelnemen, maar het griepvirus sloeg weer toe en uiteindelijk stapten 6 judoka’s de mat op. Lenn Peerbooms wist 4 partijen te winnen en eindigde daarmee op de 1e plaats in zijn categorie. Eric Lubbers, altijd goed voor eremetaal, moest ditmaal genoegen nemen met een 3e plaats. Hij wist 3 partijen te winnen en 1 partij verloor hij slechts op beslissing van de scheidsrechter. Onze coach was ervan overtuigd dat hij ook die partij gewonnen had, maar helaas, de scheidsrechter besliste anders. Veerle Nijpels, Raf Fooij, Mika Laughs en Levy Zurek eindigden ditmaal naast het erepodium. Voor Mika was het de eerste keer dat hij deelnam aan een groot judotoernooi. Alle judoka’s zijn weer een ervaring rijker!

Eduard Tummers-toernooi 2018

Op zondag 18 maart werd in Bunde het Eduard Tummers-toernooi gehouden. Dit zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen voor alle leden van Judoclub Bunde.

Hier volgen de uitslagen:
Poule 1. 1. Siem Janssen 2. Rob Deceunink
Poule 2. 1. Boris Beuken 2. Juul van Gennip 3. Timo Gerards
Poule 3. 1. Thijs Oosterhof 2. Robin Kruijtzen 3. Thijn Verhorst
Poule 4. 1. Zalan Zipos 2. Rick Theunisz 3. Lars Evers en Vince Houben
Poule 5. 1. Noah Vermin 2. Guy Stijf 3. Tobias Tenniglo en Sem Schurgers
Poule 6. 1. Eric Lubbers 2. Jeroen Limbourg 3. Dani Rongen en Kyro Mulder
Poule 7. 1. Flore Mordang 2. Tjodun Lubbers
Poule 8. 1. Amélie Postma 2. Emmy Juffermans
Poule 9. 1.Kasper Souren 2. Noel Smeets 3. Luuk Bouman
Poule 10. 1. Veerle Nijpels 2. Jasmijn Beuken 3. Noa Fokkema en Covadonga Martinez-Diaz
Poule 11. 1. Noel Smeets 2. Winston Yang 3. Raf Fooij en Luuk Bouman
Poule 12. 1. Jorn Rossell 2. Thijmen Lemeer 3. Sem Fokkema
Poule 13. 1. Jaimy Verlinden 2. Gus Heinemans 3. Mika Laughs
Poule 14. 1. Arthur Guillemenet 2. Ger Deceunink 3. Quinn Stijns
Poule 15. 1. Stacey Smulders 2. Femke Willemsen
Poule 16. 1. Jiry van der Veer 2. Jimmy Leenders 3. Dylan Vogten
Poule 17. 1. Katrina Bohler 2. Merle Mordang 3. Jorinde Beuken en Jill Bouman
Poule 18. 1. Levy Zurek 2. Lenn Peerbooms 3. Vince Winants
Poule 19. 1. Iris Wolfs 2. Giotta Klioufis
Poule 20 1. Luc van Oerle 2. Nino Lenaers 3. Chris Vaessens
Poule 21. 1. Maarten Limbourg 2. Rutger Lubbers 3. Hub Tummers

Wisselbekers

De P. Smeets-wisseltrofee werd dit jaar gewonnen door Gijs Limbourg. Hij won in het afgelopen seizoen de meeste wedstrijdpunten bij de jongens/heren. Bij de dames werd de wisselbeker voor de 2e maal gewonnen door Veerle Nijpels. Proficiat!

Medaillewinnaars Limburgse kampioenschappen 2017-2018

Maarten en Gijs Limbourg werden in het zonnetje gezet vanwege hun gouden medailles in het district Limburg. Jeroen Limbourg en Eric Lubbers vanwege hun zilveren medailles in het district.

Aanmoedigingsprijs Judoclub Bunde

Vince Winants en Levy Zurek wonnen de aanmoedigingsprijs 2018. Dit houdt in dat beide heren hebben laten zien uit het juiste (judo-)hout gesneden te zijn. Vince en Levy trainen hard en doen mee aan toernooien.

Gijs Limbourg Limburgs kampioen judo tot 15 jaar.

Gijs Limburgs kampioen 2018

Tijdens de Limburgse kampioenschappen judo op zondag 18 maart j.l. voor jongens en meisjes tot 15 jaar is Gijs Limbourg op overtuigende wijze kampioen geworden. Hij versloeg al zijn tegenstanders binnen een minuut met ippon. Hiermee heeft Gijs zich gekwalificeerd voor deelname aan de Nederlandse kampioenschappen op zaterdag 7 april in Leek (Groningen). Deze prestatie was extra knap, want Gijs deed voor de eerste keer in lange tijd mee in een hogere gewichtsklasse (-55 kg.). Veel succes in het hoge noorden!